Nieuwe gratis Pokémongame aangekondigd

Vandaag is een goede dag om een Pokémonfan te zijn. Behalve een nieuwe legendarische Pokémon krijgen we ook nog een gratis Pokémongame genaamd Pokémon shuffle. Pokémon shuffle heeft veel weg van Candy Crush en Bejeweled, waarin je rijen van drie of meer dezelfde dingen moet maken om het level te halen. Pokémon Shuffle is echter wel dieper.

Het is de bedoeling dat je Pokémon verslaat en dat doe je door rijen van drie of meer van dezelfde Pokémon te maken. Die rijen doen schade aan de Pokémon die je moet verslaan. Types spelen een rol, zo doen elektrische aanvallen bijvoorbeeld extra schade tegen watertypes. In Pokémon shuffle maak je een team en de Pokémon in je team zijn Pokémon die in de game verschijnen en waar je rijen mee kan maken. Ook is het mogelijk om te mega-evolueren voor bonussen en je Pokémon extra levels te laten krijgen voor meer schade. Je zit wel vast aan een aantal zetten, dus je moet kijken welke rijen het beste zijn.

Toch zit er een addertje onder het gras, Pokémon Shuffle is namelijk free-2-play. Net als veel populaire puzzelgames is het mogelijk om heel de game gratis te spelen, maar je krijgt wel te maken met energie. Als je energie op is dan kan je geen levels meer spelen en moet je een tijdje wachten voor je wel weer kan spelen. Ook is het mogelijk om voorwerpen te kopen, waardoor de game makkelijker wordt. De game is vanaf februari gratis te downloaden voor Nintedo 3DS en 2DS.