Barcelona wint in eigen huis van Atlético Madrid

FC Barcelona is er in de Primera División in geslaagd om de nederlaag van vorige week tegen Real Sociedad (1-0) weg te poetsen. Tegen Atlético Madrid werd het 3-1.

Real Madrid heeft nu nog een voorsprong van één punt. Al heeft de koploper nog een wedstrijd minder gespeeld, door de deelname aan het WK voor clubteams. Zo komt er een positief einde aan een zware week voor de clubleiding. Die leiding zag deze week immers technisch directeur Zubizarreta en zijn collega Carles Puyol vertrekken. Het omstreden ontslag van de bestuurder heeft er zelfs voor gezorgd dat president Bartomeu vervroegde verkiezingen heeft uitgeschreven.

Die strubbelingen vertaalde de ploeg van trainer Luis Enrique dus niet naar de prestaties op het veld. In een hoog tempo zette Barcelona het defensief ingestelde Atlético vroeg en hoog onder druk. Al na twaalf minuten resulteerde dat in de 1-0. Neymar maakte het uiteindelijk af, maar een fraaie controle van Lionel Messi ging daaraan vooraf. Hij legde af op Luis Suárez, die 'm vervolgens helemaal verkeerd aannam. Daardoor kwam de bal fortuinlijk voor de voeten van Neymar, die van dichtbij afrondde.

Atlético probeerde vervolgens zand in de motor van Barcelona te strooien door harder te spelen. Zo had Giménez er met rood afgekund na een bikkelharde doodschop op Neymar. Desondanks keerde de Braziliaan met bloed uit zijn enkel terug binnen de lijnen. De scheidsrechter liet het onbestraft.

Net als de handsbal van Messi voorafgaand aan de 2-0. Met zijn bovenarm controleerde de Argentijn de bal, waarna hij de indrukwekkende versnelling inzette. Een fraaie assist en een sterke afronding van Suárez later en Atlético keek tegen een 2-0 achterstand aan zonder zelf één kans gecreëerd te hebben.

Maar daar bleef het niet bij. De scheidsrechter compenseerde zijn fout vlak na rust door Atlético zonder aanleiding een penalty te geven. Arbiter Mallenco tuinde met open ogen in de schwalbe van de Madrileense aanvaller. Daarmee kwamen de bezoekers uit het niets terug in de wedstrijd.

Maar écht spannend werd het niet meer. Vooral doordat de wedstrijd continu stil lag vanwege opstootjes op het veld. Bovendien frommelde uitblinker Messi vlak voor tijd de beslissende 3-1 binnen. Daarmee neemt Barcelona verdiend afstand van Atlético Madrid, dat derde blijft.