PSV wint oefentoernooi op Gran Canaria

PSV heeft zondag de Maspalomas Cup gewonnen. De Eindhovenaren versloegen in hun tweede wedstrijd op het vriendschappelijke toernooi op Gran Canaria Sparta Praag met 5-2. Bij rust stond het nog 2-1 voor de Tsjechen. De ploeg van coach Phillip Cocu had zaterdag Celtic al verslagen met 1-0.

PSV kende in de eerste helft weinig geluk op de slechte grasmat. Georginio Wijnaldum schoot in kansrijke positie ruim over toen de bal opsprong van een polletje. Na ruim een half uur kwam Sparta op voorsprong via Borek Dockal. Twee minuten later stond het zelfs 2-0, door een treffer van David Lafata. Adam Maher bracht PSV vlak voor rust terug in de wedstrijd.

De koploper van de eredivisie stelde na rust orde op zaken. Memphis Depay tekende na ruim een uur voor de gelijkmaker, waarna twee keer Luuk de Jong en Wijnaldum de eindstand bepaalden.