sc Heerenveen staakt oefenduel om arbitrage

Normaal gesproken bepaalt de scheidsrechter of een wedstrijd wordt gestaakt. Bij het oefenduel tussen sc Heerenveen en Standard Luik wilden de Friezen uiteindelijk niet meer verder. Aanleiding: Een zeer twijfelachtig optreden van de arbiter van dienst.

Scheidsrechter Nicolas Espejo maakte er volgens sc Heerenveen een potje van. De Friezen voelden zich niet serieus genomen en gooiden het bijltje er in de tweede helft bij neer. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges stond op dat moment met 2-0 achter.

De treffers werden overigens gemaakt uit strafschoppen, die volgens sc Heerenveen uit het niets werden gegeven. Tot overmaat van ramp moest één penalty worden overgenomen, waarbij de beweegredenen van de arbiter onduidelijk waren.

Een official van sc Heerenveen bevestigde de bizarre gang van zaken overigens aan Voetbal International: "We hadden nogal last van de scheidsrechter. Hij strooide met strafschoppen en een paar minuten voor het einde hadden wij er geen zin meer in. Het leek nergens op."