Verschillende mogelijke wraakacties op moslims

In Frankrijk zijn verschillende incidenten gemeld van mogelijke aanvallen op moslims. Het is goed mogelijk dat dit wraakacties zijn na de aanslag van gisteren. 

In Villefranche, in het zuiden van Frankrijk, is eerder deze ochtend een explosie geweest in een kebabzaak naast een moskee. Onduidelijk is of het incident gerelateerd is, maar de burgemeester van het plaatsje denkt van wel: 'Ik vrees dat dit verband heeft met de dramatische gebeurtenis van woensdag', aldus de beste man tegen de krant Le Progres.

In Port-la-nouvelle zijn woensdag rond 8 uur schoten gelost richting een islamitische gebedsruimte. De ruimte herbergt normaal gesproken zo'n 40 tot 50 gelovigen. Ook zijn er meldingen dat op auto's van voorbijrijdende moslims is geschoten en gaan er geruchten dat er granaten zijn gegooid naar een andere moskee. Deze berichten zijn nog onbevestigd.

Update 10.55:
Inmiddels is bevestigd dat een moskee in Le Mans, net ten westen van Parijs, bekogeld is met iets wat waarschijnlijk granaten zijn. Een van de explosieven is ontploft, hier zijn geen gewonden gevallen. 

Bij genoemde incidenten zouden gelukkig geen slachtoffers te betreuren zijn. Helaas zijn er op dit moment ook nog geen arrestaties verricht. Het is tevens te hopen dat deze trend zich niet doorzet.