Meer details Uncharted 4

In de februari-uitgave van het tijdschrift Game Informer staat Uncharted 4 centraal. Verschillende details over het nieuwe deel uit de populaire franchise van ontwikkelaar Naughty Dog worden bekendgemaakt, waaronder de terugkomst van Nathan's lang vermiste broer Sam.

Uncharted 4 speelt zich drie jaar na de gebeurtenissen uit het vorige deel af. Het op dat moment rustige leventje van Nathan wordt drastisch verstoord door de plotselinge verschijning van zijn lang vermiste broer Sam. Vervolgens gaan de gebroeders Drake op een mythische reis naar een kolonie op Magadaskar, die schijnbaar is opgeëist door piraten van de groep Libertalia. Andere locaties omvatten onder andere stedelijke en sneeuwachtige omgevingen, alwaar de gebroeders Drake het op moeten nemen tegen de rivaliserende schatjagers Rafe en Nadine.

Schijnbaar is er ook wat spanning tussen de broers; Sam is erg jaloers op Drakes uitgebreide set vaardigheden en Nathan is op zijn beurt niet gecharmeerd van de roekeloze werkwijze van zijn broer. Naughty Dog heeft te kennen gegeven dat de AI-gecontroleerde versie van Sam te vergelijken is met Elly uit The Last of Us. Verder werd vermeld dat omgevingen minder lineair zullen zijn en dat er meerdere manieren zijn om een missie of hoofdstuk te doorkruisen.

Naughty Dog maakte tevens bekend dat het vierde deel uit de Uncharted-serie weer multiplayer bevat. Geen grote verrassing natuurlijk, maar nu is het in ieder geval officieel. Behalve het eerste deel van Uncharted, zat er in alle overige delen een multiplayermodus. De PlayStation 4-exclusive moet 'ergens' in 2015 uitkomen; een exacte datum is nog niet bekend.