Southampton op herhaling tegen Ipswich Town, Man Utd. verslaat Yeovil

Southampton is er zondag niet in geslaagd in één wedstrijd de volgende ronde van de FA Cup te bereiken. De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Ipswich Town. Een tweede wedstrijd, op 14 januari in Ipswich, moet de beslissing gaan brengen.

Southampton kwam op eigen veld verrassend op achterstand tegen de club uit het Championship (tweede niveau). Darren Ambrose zette de gasten in de negentiende minuut op 0-1. De Fransman Morgan Schneiderlin bracht de stand na ruim een halfuur in evenwicht. Southampton drong daarna wel aan op de winst, maar wist niet meer te scoren.

Manchester United heeft zondag zonder groots te spelen de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De ploeg van Louis van Gaal won met 2-0 van het nietige Yeovil Town. Ander Herrera en Ángel Di María zorgden voor de doelpunten.

Van Gaal had zijn spelers in aanloop naar het duel met de club uit de League 1 (derde niveau) gewaarschuwd voor onderschatting. Met de inmiddels beroemde quote 'the death or the gladiolis' verwees hij naar het gevaar dat in dergelijke wedstrijden bestaat voor een vroege uitschakeling.

Die waarschuwingen waren kennelijk niet aangekomen bij de voetballers. Yeovil was meer op helft van Manchester te vinden dan andersom. De thuisploeg verprutste de geboden kansen echter en via Herrera (64e minuut) en invaller Di María (90e minuut) trok ManUnited toch nog aan het langste eind.

James Milner heeft zijn club Manchester City zondag voor een blamage behoed in de FA Cup. De medekoploper in de Premier League kwam op eigen veld verrassend op achterstand tegen Sheffield Wednesday, de nummer tien van het Championship. Twee doelpunten van Milner zorgden ervoor dat City alsnog won: 2-1.

De gasten uit Sheffield kwamen na een kwartier spelen op voorsprong. De Oostenrijker Atdhe Nuhiu rondde een fraaie counter af met een schot buiten bereik van doelman Willy Caballero. Glenn Loovens stond het hele duel in de defensie bij Sheffield. Hij hield lang stand met zijn ploeggenoten, maar in de 65e minuut zorgde Milner voor de 1-1. Daar leek het bij te blijven, maar in de 92e minuut zorgde de Engelsman er alsnog voor dat City geen tweede wedstrijd nodig had om zich te plaatsen voor de vierde ronde van het bekertoernooi.