Lizard Squad biedt DDoS-dienst aan

Lizard Squad, de groep achter de DDoS-aanvallen op het PlayStation Network en Xbox Live, die plaatsvonden op eerste en tweede kerstdag, heeft op Twitter bekendgemaakt waarom gamers over de hele wereld niet mochten gamen. De aanvallen waren een promotiestunt om een hun eigen DDoS-dienst te introduceren.

De software die door Lizard Squad gebruikt werd is nu voor iedereen te huur. De software heeft de toepasselijke naam Lizzard Stresser en kan grote online-diensten en sites voor langere tijd ontoegankelijk maken. Een losse DDoS-aanval van twee minuten kost omgerekend zes dollar. Het duurste abonnement kost ongeveer 500 dollar per maand en laat de koper onbeperkt aanvallen uitvoeren.

Het uitvoeren van een DDoS-aanval is in veel landen strafbaar. Bij zo'n actie worden er heel veel aanvragen gedaan, waardoor de ontvangende server uiteindelijk voor de buitenwereld niet meer lijkt te reageren. Lizard Squad maakt hierbij gebruik van een botnet. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde computers die op afstand overgenomen kunnen worden. Kennelijk beschikt Lizard Squad over zo'n groot botnet, waardoor zij deze commercieel kunnen inzetten.

Binnen drie uur na de lancering van hun dienst heeft Lizard Squad al meer dan 25 klanten. Lizard Squad hoopt minimaal een jaar hun dienst te kunnen aanbieden.