Britse politicus woest over parodie in game

Nigel Farage, de leider van de UK Independence Party (UKIP) is woest op een stel scholieren uit Canterbury. De bengels hebben namelijk een spelletje voor de smartphone gemaakt waarin de leider belachelijk wordt gemaakt.

In de game genaamd UKIK speel je met Nicholas Fromage, een politicus die de Britse economie moet redden door immigranten zo ver mogelijk van de white cliffs of Dover af moet schoppen. Elke keer als je er niet in slaagt de immigranten ver genoeg te schoppen daalt de Britse economie met een aantal punten.  

Farage is niet blij met de manier waarop hijzelf en zijn partij voor schut worden gezet, en noemt de game 'belachelijk en zielig' en zegt dat de scholieren 'een aantal grenzen hebben overschreden'. Onder andere het gebruik van het woord racisme vond hij erg kwetsend. De directeur van de school, Phil Karnavas, verdedigt echter het werk van de jongens. 'Meneer Farage wil  graag dat jongeren aan politieke discussies meedoen, maar heeft vervolgens kritiek wanneer jongeren ook daadwerkelijk hun stem laten horen. Het is dan ook ironisch, zeker met de controversiële uitspraken van de leden van UKIP in het achterhoofd, dat de leider nu deze jongeren beschuldigt dat ze grenzen hebben overschreden. UKIP leent zichzelf perfect voor satire en de app is een typisch geval van traditionele Britse humor.'

Voor degenen die interesse hebben in de game, hij is gratis te downloaden vanuit Google Play.

Nigel Farage
Britse politicus woest over parodie in game