Vermeer heeft doel hervonden bij Feyenoord

Kenneth Vermeer heeft een bijzonder jaar achter de rug. De doelman maakte een veelbesproken transfer van Ajax naar Feyenoord waar hij inmiddels wekelijks tot de uitblinkers behoort. "Het was een jaar dat ik niet snel zal vergeten. Dankzij mijn transfer van Ajax naar Feyenoord ben ik een ander mens geworden, vooral omdat ik weer plezier en een doel heb", zegt Vermeer deze week in Feyenoord Magazine.

Vermeer geeft toe dat het aanvankelijk wennen was in Rotterdam. "Ik voelde me niet zozeer een vreemde, al leek het wel of alles wat ik deed extra in de gaten werd gehouden. Al die camera's, de fotografen, de pers; het was een gekkenhuis. Ik kan me voorstellen dat het ook voor medewerkers van Feyenoord in eerste instantie misschien vreemd was om iemand van Ajax te verwelkomen. Daar heb ik gelukkig niets van gemerkt. Door iedereen binnen de club ben ik ontzettend goed opgevangen."

Vermeer voelt zich thuis in Rotterdam. "Ik voel me hier inmiddels volledig geaccepteerd en op mijn plek. Elke week word ik toegejuicht in een volle Kuip, daar had ik nooit van durven dromen."