'Microsoft werkt aan eigen VR-headset'

Je kon er natuurlijk op wachten. Na de lovende woorden over de eerste twee ontwikkelaarsversies van de Oculus Rift en de aankondiging afgelopen jaar van de Project Morpheus door Sony, lijkt nu ook Microsoft met een eigen Virtual Reality-headset voor Xbox One te komen.

Dat melden in ieder geval de websites Techradar als VR Focus op basis van verder onbekende bronnen. Volgens deze bronnen zou de formele aankondiging van de headset gebeuren tijdens de E3-beurs in juni 2015.

Er zouden zelfs al developer kits van de headset bij verschillende game-ontwikkelaars liggen. Dit doet vermoeden dat Microsoft, in tegenstelling tot Oculus VR en Sony, eerst een degelijke line-up wil hebben voordat ze hun speeltje officieel aan de wereld laten zien.

Of de geruchten daadwerkelijk kloppen en of we dan ook echt tot de komende E3 moeten wachten zal de tijd gaan leren. Als dit gerucht inderdaad klopt lijkt de volgende stap in virtual reality bij Nintendo te liggen. Zij zijn dan namelijk de enige van de grote drie zonder VR-headset.