Witcher 3 uitgesteld om bugs weg te werken

Begin van deze maand werd al bekendgemaakt dat The Witcher 3: Wild Hunt voor een tweede keer is uitgesteld. Nu heeft studio CD Projekt RED aangegeven dat dit niet is omdat de inhoud van de game nog niet af is. De content is namelijk al enige tijd klaar voor gebruik.

In een verklaring aan website Nedarcy.com zegt CD Projekt RED-baas Marcin Iwinski dat de studio de extra tijd gebruikt om de game zo bugvrij mogelijk te kunnen uitbrengen. "We zijn de laatste bugs aan het verwijderen en voeren nog wat optimalisaties uit op verschillende gebieden", aldus Iwinsky.

"Waar dat in gaat resulteren is een vloeiender lopende en meer attractieve spelervaring en ja, de game gaat er mooier uitzien op alle platformen."

"De inhoud ligt vast, dus er worden op dit moment geen contentveranderingen meer gemaakt. De schaalgrootte van de open wereld in The Witcher 3: Wild Hunt is ongeëvenaard, dus vrees niet. Er is genoeg gameplay om je wekenlang aan het gamen te houden."

In The Witcher 3: Wild Hunt speel je weer als Geralt of Rivia, een man met speciale vaardigheden die hij gebruikt om het kwaad in de wereld te bestrijden. Dit keer moet je het opnemen tegen een mysterieus leger met de naam Wild Hunt, dat de noordelijke koninkrijken teistert.

The Witcher 3: Wild Hunt staat op dit moment gepland voor release op 19 mei op Xbox One, PlayStation 4 en pc.

The Witcher 3 Wild Hunt