Compensatie aangeboden voor spelers Halo: The Master Chief Collection

Halo: The Master Chief Collection had niet de soepele launch zoals publisher Microsoft Studios en ontwikkelaar 343 Industries had gehoopt. Vooral in de multiplayer hadden spelers problemen, voornamelijk met matchmaking. Na een hele rits patches en aanhoudende problemen vinden zowel Microsoft als 343 Industries het genoeg en bieden officieel hun excuses aan, inclusief een compensatie voor de gedupeerden.

"Deze ervaring heeft laten zien dat we als studie beter kunnen - en moeten - presteren voor Xbox fans over de hele wereld. We zijn ontzettend dankbaar dat de fans ons bijgestaan hebben en geduld hebben gehad terwijl we aan de problemen werkten", schrijft Bonnie Ross, hoofd ontwikkeling van 343 Industries. "En als teken van dankbaarheid willen we deze compensaties aanbieden."

Iedereen die Halo: The Master Chief Collection heeft gespeeld aan het begin van de launch tot aan vandaag, krijgt één gratis maand Xbox Live Gold, een exclusieve avatar en titel voor in het spel, de 'Relic' multiplayer map uit Halo 2: Anniversary Edition, en de ODST campaign uit Halo 3. De Relic map en de ODST campaign worden in de lente van 2015 verwacht.

Halo: The Master Chief Collection kwam op 11 November uit voor de Xbox One.

Halothemasterchief
Compensatie aangeboden voor spelers Halo: The Master Chief Collection