Laatste plaats bij kerst dreigt voor Dortmund

Borussia Dortmund moet vrezen dat het 2014 afsluit als hekkensluiter in de Bundesliga. De geplaagde ploeg van trainer Jürgen Klopp ging zaterdag met 2-1 onderuit bij Werder Bremen. Daardoor staat Dortmund na zeventien wedstrijden één-na-laatste. Als SC Freiburg zondag wint van Hannover 96, dan zakt Dortmund nog voor de kerst naar de laatste plaats.

Dortmund begon dramatisch aan het duel in Bremen. Davie Selke zorgde al na drie minuten voor de 1-0 voor de thuisploeg. Na iets meer dan een uur spelen verdubbelde Fin Bartels de score. Mats Hummels bracht de spanning ruim twintig minuten voor tijd nog wel terug, maar verder kwam de nummer twee van vorig seizoen niet. Bremen komt dankzij de zege op zeventien punten, twee meer dan Dortmund.

Hamburger SV heeft zaterdag in de laatste wedstrijd van 2014 nog een puntje weten te sprokkelen in de strijd tegen degradatie. De laagvlieger hield Schalke 04 in Gelsenkirchen op 0-0. Door die remise sluit HSV het kalenderjaar af als nummer veertien van de ranglijst.

Klaas-Jan Huntelaar verscheen zoals gebruikelijk aan de aftrap bij Schalke. Kort voor aanvang van het duel maakte Schalke bekend dat Huntelaar tot 2017 onder contract blijft staan in Gelsenkirchen. De Oranje-international kon die nieuwe verbintenis zaterdag niet bekronen met een doelpunt. Bij HSV ontbrak Rafael van der Vaart door een schorsing. Schalke staat na zeventien wedstrijden vijfde, met 27 punten.

Paul Verhaegh heeft met zijn club FC Augsburg zaterdag een belangrijke zege geboekt in de strijd om de bovenste plaatsen in de Bundesliga. Augsburg boog in het duel met Borussia Mönchengladbach een achterstand om in de zege: 2-1.

Max Kruse benutte na drie minuten een strafschop voor Gladbach, maar Markus Feulner bracht de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoge. Raul Bobadilla bezorgde het team van aanvoerder Verhaegh vlak na rust ook nog de zege. Augsburg en Gladbach hebben halverwege de competitie beide 27 punten. Gladbach staat vierde, Augsburg zesde.