Dader snelkookpanmoord land uit

Mehmet Y., dader van de geruchtmakende snelkookpanmoord, is het land uit. De Turk mocht enkele maanden geleden de gevangenis verlaten op voorwaarde dat hij nooit meer terugkeert naar Nederland. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Haarlem vrijdag bevestigd.

De Internationale Organisatie voor Migratie heeft het vertrek van Y. naar Turkije begeleid. Hij heeft via die organisatie reisdocumenten gekregen en een klein beetje geld voor kleding en het eerste onderdak.

De in 2004 gearresteerde Y. was veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf. Hij had in 1997 zijn jongere broer Ali vermoord en in stukken gesneden. Y. zou het hoofd in een snelkookpan hebben uitgekookt. Ook in de verdwijning van zijn ex Meral zou hij de hand hebben gehad. Maar van haar is nooit meer enig spoor gevonden.

Een andere ex, Tamara N. die ook tegen haar ex-partner getuigde, is nog altijd doodsbang voor de moordenaar. Ze heeft die angst via een brief aan het OM kenbaar gemaakt. Volgens het OM worden maatregelen genomen om haar veiligheid te waarborgen.