Skiër Nyman pakt derde zege in Val Gardena

Skiër Steven Nyman heeft de afdalingsklassieker in Gröden/Val Gardena gewonnen. Op de Saslong-piste was de Amerikaan alleen voor Kjetil Jansrud enigszins bij te houden, maar ook de Noor kwam te kort. De Nederlander Marvin van Heek stond wel op de startlijst, maar ging niet naar beneden.

Nyman mocht al als zevende naar beneden en liet een fantastische run zien. De een na de ander beet zich vervolgens stuk op de tijd van de Amerikaan en zelfs niemand wist binnen een seconde te komen. Dominik Paris kwam nog het dichtst bij, maar moest toch al 1,15 seconden toegeven. Als voorlaatste van de favorieten ging Jansrud naar beneden, de winnaar van de eerste twee afdalingen van het seizoen. Hij leek de tijd van Nyman aan te vallen, maar een aantal heftige momenten zorgden ervoor dat hij 0,31 seconden tekort kwam. Ondanks zijn grote achterstand hield de Italiaan Paris toch de derde plek vast.

Voor de 32-jarige Nyman, al sinds begin 2002 actief in de World Cup, is het de derde World Cup-zege. Opvallend genoeg kwamen ook zijn eerdere overwinningen tot stand op de Saslong-piste van Val Gardena: Hij was er in 2006 en 2012 al eens de beste. Zijn andere drie podiumplekken kwamen dan juist weer allemaal in eigen land in Beaver Creek, waar hij twee weken eerder al derde werd.