Paramount verbiedt vertoningen Team America

Nadat gisteren door Sony Pictures het besluit was genomen de omstreden komedie The Interview niet langer in bioscopen (of überhaupt) uit te brengen, besloten enkele Amerikaanse bioscopen als alternatief een andere film te draaien. Maar ook deze film, Team America: World Police, die ook niet positief is in de richting van Noord-Korea, heeft een vertoningsverbod van de filmstudio gekregen.

Volgens Gizmodo hebben enkele theaters, via Twitter maar ook in een reactie aan de website, gemeld hun vertoning van Team America te annuleren op last van Paramount Pictures, de studio achter de film. Niet duidelijk is of er een specifieke dreiging naar aanleiding van deze film is, of dat Paramount simpelweg uit voorzichtigheid handelt.

Intussen heeft George R. R. Martin, auteur van de boeken waarop de populaire tv-serie Game of Thrones is gebaseerd, aangegeven bereid te zijn zelf een screening van The Interview te verzorgen. In een bericht op zijn Livejournal uit hij zijn verbazing over de situatie:

"De mate van collectieve lafheid verbluft me. Het is maar goed dat deze gasten er niet waren toen Charlie Chaplin The Great Dictator maakte. Als ze al bang zijn voor Kim Jong-Un, zouden ze wel in hun broek hebben gescheten voor Adolf Hitler."

Hij geeft aan dat, mocht Sony de film toch nog willen vrijgeven voor vertoning, zijn theater, het Jean Cocteau Cinema in Santa Fe, met plezier een vertoning van The Interview zal verzorgen. De kans daarop is echter klein, omdat Sony de film volledig heeft geannuleerd.