Bewoners IJsselstein voorlopig niet naar huis

De bewoners van drie huizen in de Maria van Henegouwenstraat in IJsselstein kunnen voorlopig nog niet naar huis. Zaterdag viel een bouwkraan door het dak van hun rijtjeswoningen, doordat een voorgenomen huwelijksaanzoek van een achterbuurman totaal verkeerd uitpakte.

Het dak van twee huizen is woensdag beveiligd tegen instorten en wegwaaien, aldus de gemeente IJsselstein. De bewoners mogen onder begeleiding van een bouwinspecteur even in hun huis, maar moeten daarna elders logeren tot het dak is gerepareerd en andere herstelwerkzaamheden zijn gedaan.

In het derde huis, dat geen kapot dak heeft, zijn voorzieningen aangebracht om het pand te stutten. Ook in dit huis zijn flinke reparaties nodig, zo is gebleken uit bouwkundig onderzoek. Gas en stroom is in de drie huizen afgesloten. Er is beveiliging voor de huizen ingeschakeld.

De man en zijn vriendin, die hij een aanzoek wilde doen, wonen zelf niet in de Maria van Henegouwenstraat. Hun huis heeft geen schade opgelopen toen de bouwkraan kantelde.