Mogelijke gijzeling in Gent

De politie in Gent heeft de omgeving van een appartementengebouw bij een station afgezet na meldingen dat gewapende mannen de flat waren binnengedrongen. De politie weet nog niet precies wat er gaande is, maar heeft mensen aangeraden binnenshuis te blijven, melden Belgische media. Een interventieteam van de federale politie is onderweg.

Update 13:13
De politie is rond 12.30 uur het appartementencomplex in Gent binnengevallen waar een gijzelingsactie is. Vermoedelijk één persoon werd sinds maandagochtend vroeg gegijzeld nadat vier gewapenden mannen het gebouw waren binnengedrongen.


Rond 12.00 uur gaven twee personen, vermoedelijk gijzelnemers, zich over aan de politie. Zij kwamen het complex uitlopen met hun handen in de lucht en werden op de grond gezet, gefouilleerd en afgevoerd. Vrij kort daarna vielen speciale politie-eenheden het gebouw binnen.

Het Openbaar Ministerie liet al eerder weten geen aanwijzingen te hebben dat de gijzelingsactie een terroristische daad was. Ook zou de actie niets te maken hebben met Islamitische Staat (IS).

De politie zette de hele omgeving van de Pilorijnstraat af. Omwonenden werd gevraagd binnen te blijven.