'Goed doel' blijkt oplichterij

In Twente is een 'goededoelenstichting' bezig de boel op te lichten. Op tal van plekken in Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Deurningen zijn afgelopen tijd collectebussen neergezet, terwijl niemand een flauw idee heeft waar dat geld naartoe gaat.

Het gaat om het 'goede doel' Ticket to Live. Deze organisatie claimt geld in te zamelen voor kansarme kinderen. Een man ging met collectebussen bij lokale winkeliers en horecaondernemingen langs met de vraag of hun bus daar mocht komen te staan voor de arme kindertjes. Hier is echter geen vergunning voor afgegeven en het keurmerk voor goede doelen, het CBF, heeft ook nog nooit van Ticket to Live gehoord. 

Eens in de zoveel tijd kwam de man weer langs bij de winkeliers om de bus te legen. Waarschijnlijk dus om met dat geld zijn eigen portemonnee te spekken. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel de man op illegale wijze aan de goedgelovige Twentenaren heeft ontfutseld en de politie is een onderzoek gestart naar de vermoedelijke zwendelaar of zwendelaars.

Hoeveel deze oplichterij verschilt met de gebruikelijke zwendel van 'goede doelen', waarbij veel te veel in de zakken verdwijnt van de organisaties, is nog niet bekend