Doodzieke Thé Lau vrijdag in slotuitzending De Breij

Thé Lau treedt vrijdagmiddag op in de laatste radio-uitzending van Claudia de Breij. De zanger luidt in het laatste uur, tussen 14.00 en 15.00 uur, met een klein concert de show uit. Dat heeft producer Leon Polman, ook bekend als sidekick De Notaris, donderdag laten weten.

Het was lang onzeker of The Lau daadwerkelijk kon komen. De zanger lijdt aan kanker en treedt nog maar zeer sporadisch op. The Lau en De Breij hebben een speciale band: zo zong de voorman van The Scene mee op de eerste cd van de cabaretière.

In de eerste twee uur zijn er optredens van de band Tyfoon en van Maarten Heijmans. De hoofdrolspeler uit de serie Ramses gaat nummers van Shaffy vertolken. Verder zijn er oude vrienden en producers van het programma te gast.

Claudia d'r Op is tien jaar te horen geweest op 3FM. De Breij heeft besloten te stoppen omdat ze meer tijd wil gaan besteden aan andere activiteiten. De afgelopen weken nam ze afscheid met diverse djs die eerder het onaangepaste blokje op 3FM invulden, zoals Jack Spijkerman, Dolf Jansen en Wim T. Schippers.

Claudia de Breij is donderdagavond te gast bij Jeroen Pauw om te praten over haar afscheid van de radio.


Thé Lau in betere tijden - weliswaar bij Catherine Keyl maar toch