'Ecoterroristen Greenpeace vernielen Nazcalijnen'

Milieugroepering Greenpeace heeft haar excuses aangeboden aan de Peruaanse overheid, welke ziedend is op de boomknuffelaars. De milieuterroristen hebben namelijk een actie uitgevoerd die volgens de Peruanen de Nazcalijnen beschadigd heeft.

De excuses volgden op de bekendmaking van het OM in Peru dat het de daders voor het gerecht wil slepen. De 'actievoerders' van Greenpeace zouden het gebied zonder toestemming betreden hebben. De Peruaanse minister van cultuur Luis Jaime Castillo heeft aangegeven dat niemand, zelfs de president en de ministers van het land, het gebied waar de Nazcalijnen zich bevinden zonder toestemming mag betreden.

"De Nazcalijnen zijn zeer kwetsbaar. Het is zwarte grond op een witte ondergrond. Wanneer je er overheen loopt, blijft je voetstap honderden of duizenden jaren staan" aldus Castillo. "De lijn die zij [de milieuterroristen red.] hebben vernield is de meest zichtbare en meest herkenbare lijn van de Kolibri".

Greenpeace voerde actie vanwege de VN klimaattop die op dit moment in Lima plaatsvindt. De organisatie plaatste een gele tekst naast de Kolibri om zo de aandacht van overvliegende regeringsleiders te trekken.