Chevy Chase kondigt terugkeer Community aan

Chevy Chase zegt dat hij terugkeert in het zesde seizoen van Community. "Ik heb een cameo aan het begin en als ze me dan vragen terug te komen verschijn ik nog één of twee keer, het is allemaal mogelijk", zo liet de 71-jarige acteur weten in een chatsessie met fans via Reddit.

In 2012 werd bekend dat Chase na het derde seizoen niet zou terugkeren in de comedyserie. Hij speelde in de eerste drie seizoenen de rol van Pierce Hawthorne, een miljonair die zich uit verveling inschreef voor volwassenenonderwijs. Hij zou het niet eens zijn met de richting die de show insloeg en hier ruzie over hebben gemaakt met Dan Harmon, de bedenker van de show.

In de Redditchat vertelt Chase dat de show bovendien keihard werken was. "Het was erg vermoeiend, want we bewogen niet veel en werkten soms vijtien tot zestien uur per dag. Het is moeilijk om acht mensen rond een tafel te filmen zonder de camera te bewegen, het duurt eeuwen en het moet steeds opnieuw, en er toch fris uitzien."

Producent Sony kon aan Us Weekly niet bevestigen dat Chase terugkeert in seizoen zes. Community werd in mei geannuleerd door omroep NBC, maar kreeg een doorstart dankzij Yahoo.