Imam: we gaan de joden slachten

Sommige moslims in Oost-Jeruzalem hebben nu niet bepaald sympathieke gevoelens over hun andersgelovige stads- en landsgenoten. In een preek in de beroemde Al-Aqsamoskee, op de nog veel beroemdere Tempelberg, stak een predikant zijn mening niet onder stoelen of banken: joden moeten geslacht worden, dit staat immers in de Koran.

Sjeik Omar Abu Sara is de zeikerd in kwestie. Deze geestelijke gestoorde wist al vaker het nieuws te halen met zijn ietwat racistische, haatdragende en tot geweld oproepende uitspraken. In de moskee waar zijn profeet ooit met een vliegende knol een bezoekje zou hebben gebracht, heeft hij een paar pareltjes van blinde haat geuit.

"Wanneer we het over joden hebben, dan hebben we het over mensen die de meest verachtelijke eigenschappen bezitten die een mens maar kan hebben", zo begint de Sjeik vriendelijk. "Ze zijn een meester in deze verachtelijkheden, maar hebben dit anderen ook geleerd."

De Sjeik oreert verder: "Deze eigenschappen van de joden staan allemaal beschreven in de Koran. Dit boekje laat zien wat voor afschuwelijke wezens de joden zijn. Dat was toen, maar tegenwoordig is daar niets aan veranderd", aldus de verlichtte prediker. "Joden zijn de meest kwade creaturen die Allah geschapen heeft. Zij hebben 10.000 profeten vermoord en Allah heeft er een aantal in apen en varkens veranderd."

"Ik zeg tegen de joden: de tijd van jullie slachting is gekomen", gaat de vrolijke vent verder. "De tijd om jullie te bevechten is gekomen, de tijd om jullie te doden is gekomen." En alsof dat nog niet duidelijk genoeg is; "zoals Mohammed gezegd heeft: jullie (de toebehoorders) zullen tegen de joden vechten, totdat de bomen en stenen zullen zeggen: ooooo dienaar van Allah! Oooo moslim, er zit een jood achter mij verstopt! Kom hier en vermoord hem".

Een echt nieuw fenomeen in de Al-Aqsa is dit helaas niet te noemen. Naar verluidt komen er wel vaker godsdienstige sprekers hier hun onwaarschijnlijke haat etaleren. Een oproep tot het afsnijden van joodse hoofden is op deze op twee na meest heilige plek van de Islam de normaalste zaak van de wereld. Buiten, op de plek waar ooit Salomon's Tempel zou hebben gestaan, gebruiken jonge moslims deze voor joden heilige plaats om te voetballen. Dit tot ontzetting van eerdergenoemde afstammelingen van apen en varkens.


Vrolijkheid ten top in het huis van God