InXile entertainment teaset nieuwe RPG

De mensen die een beetje bekend zijn met InXile entertainment, weten inmiddels dat het bedrijf er een handje naar heeft om spirituele opvolgers te maken van games waar vaak om een vervolg gevraagd werd, maar wat vervolgens niet verscheen. Na Wasteland 2 (gebaseerd op Wasteland uit 1988) en Torment: Tides of Numenera (gebaseerd op Planetscape: Tornment uit 1999) heeft ontwikkelaar Chris Keenan geteaset dat er weer een RPG zit aan te komen, en dat deze ook weer gebaseerd zal zijn op een al bekend spel.

"Jullie weten dit misschien al wanneer jullie de backer e-mails over de ontwikkeling van Wasteland 2 hebben gehad, maar eigenlijk valt er niet echt veel te vertellen. Terwijl we ook nog de laatste dingen bijschaven voor Wasteland 2, gaan ik en een aantal anderen in de studio werken aan een nieuwe RPG waar al veel om gevraagd is!" zegt Chris Keenan, de projectleider van Wasteland 2. "Het is nog in een vroeg stadium, maar we zullen meer nieuws voor jullie hebben begin volgend jaar."

Zowel Wasteland 2 en Torment: Tides of Numenera werden gefinancierd via Kickstarter, dus het zou niet verassend zijn als InXile entertainment voor de nieuwe RPG dezelfde strategie gaat hanteren. Voor de ontwikkeling van Wasteland 2 en Torment: Tides of Numenera werd respectievelijk drie en vier miljoen dollar opgehaald. Wasteland 2 werd uitgegeven op 19 September 2014 en kreeg positieve kritieken. Torment: Tides of Numenera moet nog uitkomen, en wordt verwacht in het laatste kwartaal van 2015.

Wasteland 2
InXile Entertainment teaset nieuwe RPG