Ook El Ghazi verlengt contract bij Ajax

Na Davy Klaassen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en Jasper Cillessen is Anwar El Ghazi de volgende speler die zijn contract bij Ajax heeft verlengd. Hij tekent voor drie jaar bij en is nu tot de zomer van 2019 verbonden aan de Amsterdamse club. 

El Ghazi debuteerde in augustus bij Ajax tijdens de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal (PEC Zwolle - Ajax, 1-0). Tot nu toe kwam hij negentien keer in actie voor de Amsterdammers, waarin hij zes keer doel trof. "Een blijer persoon dan ik kan je nu niet vinden", zegt El Ghazi. "Ik hoefde er zeker niet lang over na te denken. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Ajax, de club heeft veel vertrouwen in me en het publiek is fantastisch."

El Ghazi is ook blij dat zijn ploeggenoten hebben bijgetekend. "Het is zaak deze kern bij elkaar te houden en als één team te groeien. We willen allemaal bij elkaar blijven en van daaruit presteren." Momenteel is de geboren Barendrechter geblesseerd aan zijn lies en kan daardoor komend weekeinde niet in actie komen in de wedstrijd tegen Willem II. Het is ook nog twijfelachtig of El Ghazi de laatste Champions League-groepswedstrijd tegen Apoel FC haalt. 


Anwar El Ghazi is nu tot de zomer van 2019 in dienst bij Ajax. (PRO SHOTS/Stanley Gontha)