Benedict Cumberbatch is Doctor Strange

Marvel heeft officieel bevestigd dat Benedict Cumberbatch de titelrol van Steven Strange zal spelen in Doctor Strange, de derde film in Marvels Phase 3.

De film, geregisseerd door Scott Derrickson en geschreven door Jon Spaiths, volgt het verhaal van neurochirurg Steven Strange die, na een auto-ongeluk, de verborgen wereld van magie en alternatieve dimensies ontdekt.

"Het verhaal van Steven Strange vraagt om een acteur die in staat is grote diepte en oprechtheid over te brengen," licht Kevin Feige, filmopperhoofd bij Marvel, toe in de aankondiging. "In 2016 zal Benedict aan het publiek tonen waarom Doctor Strange zo'n uniek en boeiend personage is."

Cumberbtach is internationaal natuurlijk het beste bekend door zijn vertolking van Sherlock Holmes in de BBC-serie Sherlock, maar hij is ook te zien en te horen geweest in Star Trek, de Hobbit-films en films als War Horse en Tinker Tailer Soldier Spy. Binnenkort is hij te zien als Alan Turing in The Imitation Game.

Geruchten over Cumberbatch' betrokkenheid bij Doctor Strange waren er al in oktober, maar Feige gaf indertijd aan dat bij de bekendmaking van het Phase 3-rooster alles gemeld zou worden wat definitief was. Dat Cumberbatch daar niet genoemd werd, betekent dat de onderhandelingen toen nog liepen. Doctor Strange wordt uitgebracht op 4 november 2015.