McKellen gelooft niet in einde Midden-aarde

Sir Ian McKellen gelooft niet dat de derde Hobbit-film de laatste over Midden-aarde zal zijn. "In 2001 zei Peter Jackson dat dit het einde was, maar dertien jaar later staan we weer hier. Ik denk niet dat dit het einde van de reis is", zei McKellen, die de rol van tovenaar Gandalf vertolkt, bij de première in Londen.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies is de derde en laatste film in de serie over de avonturen van Bilbo Baggins. Voorheen heeft regisseur Peter Jackson ook de boekenreeks The Lord of the Rings verfilmd. Fans van schrijver J.R.R. Tolkien weten dat er nog veel meer van zijn verhalen te verfilmen zijn, zoals The Silmarillion en The Children of Húrin.

De 75-jarige McKellen is tot nu toe in alle films te zien als Gandalf en werkt dus al jaren samen met Jackson. Andere acteurs die meewerkten aan de Hobbit-trilogie zijn niet zo stellig als McKellen. Richard Armitage, die Thorin Oakenshield speelt, zegt zelfs het tegenovergestelde. "Ik geloof niet dat wij Midden-aarde nog op het grote scherm zullen zien."


McKellen gelooft niet in einde Midden-aarde (Foto: Novum)