Treinreizigers krijgen onderweg pizza bezorgd

Enkele reizigers in de internationale trein van Berlijn naar Amsterdam wisten zaterdagavond op bijzondere wijze hun honger te stillen. Ze lieten op station Deventer een stapel pizza's bij de trein bezorgen, meldt RTV Oost.

Normaliter heeft de intercity die tussen Amsterdam en Berlijn rijdt een restauratierijtuig. Dit rijtuig ontbreekt echter tijdelijk, waardoor passagiers zelf voor hun natje en hun droogje moeten zorgen. Enkele jongeren waren zaterdag zeer inventief. Ze zochten vanuit de trein een pizzeria in Deventer, en gaven hun bestelling door. Rond 21.30 uur stond de bezorger op het perron met de bestelling.

Op een filmpje is te zien hoe de reizigers smachten naar een lekkere hap. Zodra de trein stilstaat langs het perron, rennen ze naar buiten en zoeken ze de pizzakoerier op. Die wachtte al met de bestelling. "We kregen ruim op tijd de bestelling door en hadden dus tijd genoeg om de pizza's klaar te maken", aldus een medewerkster van de pizzeria. "We hebben nog nooit eerder zo'n bijzondere bestelling gehad."

Volgens de website van NS keert het restauratierijtuig vanaf 14 december weer terug in de trein van en naar Berlijn.