Caterham mag met 2014-auto rijden

Het Formule 1-team Caterham mag in 2015 met de bolide van dit seizoen aan de start verschijnen, zo heeft de Formule 1-commissie laten weten. Het besluit moet nog bekrachtigd worden door de World Motor Sport Council van de FIA, maar dit lijkt een formaliteit te zijn.

Caterham kwam eerder dit jaar zwaar in de financiële problemen en moest zich onder curatele laten stellen. De races in Austin en Brazilië werden gemist, maar via crowdfunding kon het team uit Leafield deelnemen aan de slotrace in Abu Dhabi. Curator Finbarr O'Connell zei bij de laatste race dat hij zichzelf nog drie weken de tijd gaf om een nieuwe koper te vinden, maar met het besluit van de F1-commissie is er meer lucht gekomen.

O'Connell sprak met Press Association over de mogelijke verkoop. "Voor Kerstmis zou nog steeds het meest ideale zijn. Het is nu echter geen must meer, maar hoe eerder hoe beter, zou ik zeggen. Vanwege de enorme kosten die komen kijken bij het runnen van een F1-team, is het voor geïnteresseerde partijen een heel moeilijke beslissing die ze moeten nemen. Ik ben nog steeds met enkele partijen in gesprek en hoop dat één van hen het team kan overnemen. Er zijn twee heel serieuze kandidaten en één minder serieuze. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat het lukt."