Kopbal Van Persie bij mooiste drie goals

De kopbal van Robin van Persie tegen Spanje dingt mee naar de Puskás Award. De doeltreffende zweefduik van de international tijdens het WK is één van de drie treffers die meedingt naar het doelpunt van het jaar. Dat heeft de FIFA maandag bekendgemaakt.

De andere twee genomineerde doelpunten werden gemaakt door Ierse aanvalster Stephanie Roche en de Colombiaanse middenvelder James Rodríguez, die op het WK uit de draai raak schoot tegen Uruguay. De winnaar wordt op 12 januari bekendgemaakt.

In de eerste groepswedstrijd van Oranje op het WK tegen Spanje trok Van Persie kort voor rust de stand gelijk met een kopbal over doelman Iker Casillas, na een lange pass van Daley Blind. Het Nederlands elftal liep in de tweede helft uit naar een sensationele overwinning (5-1).