Opvolger Google Glass komt volgend jaar

Google maakt plannen om volgend jaar een opvolger van de Google Glass uit te brengen. Volgens bronnen zal Googles nieuwe speeltje Glass 2 gaan heten. De Glass 2 moet de interesse voor de bril weer aanwakkeren nadat de eerste versie van Google Glass niet zo enthousiast werd ontvangen als werd gehoopt.

De Glass 2 zal ondersteund worden met een gloednieuwe microchip, die geproduceerd zal worden door processorgigant Intel in plaats van Texas Instruments, die de chip voor de eerste versie van Google Glass maakte. Het model chip dat Intel gaat gebruiken voor de Glass 2 is nog onbekend, maar de nadruk zal komen te liggen op energiebesparing en een lange batterijduur.

In ruil voor het afnemen van de chips gaat Intel hoogstwaarschijnlijk de Glass 2 promoten voor Google. Er zal door Intel voornamelijk de nadruk worden gelegd op de voordelen van de Glass 2 op de werkvloer, zoals in ziekenhuizen of fabrieken waar precisiewerk noodzakelijk is. Google zal het waarschijnlijk over een heel andere boeg gooien en proberen de Glass 2 aan de consument te slijten. Momenteel is slechts vijf procent van de 300 werknemers die bij Google aan Google Glass werken gericht op het promoten van de bril voor op het werk.

Google Glass

Opvolger Google Glass komt volgend jaar