Broken Age: Act 2 uitgesteld tot begin 2015

Het tweede deel van Broken Age, een point-and-click adventure game van Double Fine Productions, is uitgesteld tot het begin van 2015. Producent Greg Rice geeft aan simpelweg meer tijd nodig te hebben, hoewel de ontwikkeling al ver is.

Volgens Rice zijn de verhaallijnen van zowel Shay als Vella getest, maar moet aan het einde nog gesleuteld worden. "Het doel is nu om het einde af te maken zodat deze ook getest kan worden in alpha. Zoals jullie misschien al geraden hebben zal Broken Age: Act 2 dan ook waarschijnlijk pas begin volgend jaar verschijnen. De game ziet er al goed uit en het team werkt er ontzettend hard aan, maar we moeten het gewoon meer tijd geven, zodat we er uiteindelijk helemaal tevreden mee zijn."

Broken Age zag het levenslicht op Kickstarter. Hoewel oorspronkelijk 400.000 dollar werd gevraagd voor de ontwikkeling van het spel, werd er bijna 3,5 miljoen dollar gedoneerd, wat op dat moment een record was. Je speelt met Shay en Vella, twee tieners die worstelen met het volwassen worden. Hoewel de werelden van de twee drastisch verschillen zijn er ook veel overeenkomsten in de problemen waar ze tegen aanlopen. Het eerste deel van Broken Age werd zeer goed ontvangen en werd ook genomineerd voor meest originele spel tijdens de Golden Joystick Awards van dit jaar.

Broken Age BannerBroken Age: Act 2 uitgesteld tot begin 2015