Worstelaar en footballspeler (22) dood gevonden in afvalbak

De Griekse sporter Kostadinos Karageorge is zondag dood gevonden in een afvalbak nabij zijn appartement in Columbus. Dat heeft de politie van de Amerikaanse stad laten weten. De 22-jarige Griek kwam zowel in het worstelen als het american football uit voor de Ohio State Buckeyes, het team van de lokale universiteit.

De politie heeft in de afvalbak ook een wapen gevonden, maar het is nog niet duidelijk of dat van Karageorge zelf was of niet. De Griek was al enkele dagen vermist. Volgens zijn moeder had hij veel last van een aantal hersenschuddingen, opgelopen tijdens footballtrainingen. Vooral zijn laatste bericht baarde haar grote zorgen: "Het spijt me als je je voor me schaamt, maar de hersenschuddingen hebben mijn hoofd van binnen volledig verkloot."

Karageorge kwam dit seizoen één keer uit voor het footballteam van de Buckeyes, een van de topteams in de VS. Tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag, tegen de Michigan Spartans, werd op het grote scorebord in het stadion nog de politieposter getoond voor de op dat moment nog vermiste speler. Komende zaterdag speelt het team tegen de Wisconsin Badgers om het Big 10-kampioenschap.

Voor het worstelteam was Karageorge succesvol en boekte hij vele zeges als zwaargewicht. "Kosta was speciaal voor ons en zal dat altijd blijven", zo opende coach Tom Ryan een statement. "Hij had een hart van goud en was een soort lieve reus, een fantastische kerel. Hij hield van worstelen en was er erg trots op ook nog bij het footballteam te zitten. We waren allemaal trots op hem en we willen iedereen bedanken voor de vele steunbetuigingen."