Cricketscheidsrechter overleden na bal tegen lichaam

In Israël is een cricketscheidsrechter overleden tijdens een competitiewedstrijd in Ashdod, ten zuiden van Tel Aviv. Het gaat om de 55-jarige Hillel Awasker, voormalig aanvoerder van het nationale team van Israël. De dood van de oud-speler komt in een week waarin de cricketwereld in rouw gedompeld is door het overlijden van de Australische international Phillip Hughes.

Volgens een van de spelers van Ashdod kwam een zogenaamde fast ball van de bat van de slagman af, waarna de bal via de wicket op de borst van de scheidsrechter knalde, die zoals gebruikelijk vlak achter de wicket stond. Awasker kreeg vervolgens een hartaanval, waarna een aantal spelers hem probeerden te reanimeren, telefonisch geholpen door de alarmcentrale.

Na tien minuten arriveerde de ambulance en nadat er weer een hartslag was en Awasker stabiel leek, werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij echter alsnog. Vanwege zijn overlijden doet de politie onderzoek naar de zaak, hoewel men uitgaat van een tragisch ongeval.

Awasker speelde vele jaren voor het nationale team van Israël. Zo kwam hij vanaf 1982 uit in vijf ICC Trophies, een vierjaarlijks kwalificatietoernooi voor het WK. In 1982 en 1997 was hij de captain van het team, hoewel de meeste wedstrijden verloren gingen. Zijn laatste wedstrijden voor Israël speelde Awasker in de tweede divisie van het EK in 2006.