Van Persie draagt bij aan zege Manchester United

Manchester United heeft zaterdag op eenvoudige wijze de zesde competitiezege van het seizoen geboekt. De formatie van trainer Louis van Gaal won thuis met 3-0 van Hull City. De laatste treffer werd gemaakt door Robin van Persie, op wie de laatste tijd behoorlijk wat kritiek was.

Hoewel de aanvoerder van Oranje pas drie keer had gescoord in de competitie, hield Van Gaal vast aan zijn aanvalsleider. De linkspoot betaalde dat vertrouwen in de tweede helft terug met een fraai doelpunt. Van Persie ramde de bal uit stand met links hard in de kruising. Voor United, dat Ángel Di María al voor rust met een hamstringblessure zag wegvallen, zorgden Chris Smalling en Wayne Rooney voor de andere doelpunten.

Liverpool won weer eens. De ploeg van trainer Brendan Rodgers versloeg Stoke City op Anfield met 1-0 door een doelpunt van Glen Johnson. Liverpool, dat sinds eind oktober op een overwinning wachtte, klimt door de zege naar de elfde plek.

Leroy Fer was trefzeker voor Queens Park Rangers. De middenvelder scoorde tegen Leicester City de tweede treffer namens de thuisploeg. QPR won met 3-2 en verliet de laatste plek. Die is nu voor Leicester.