Epke Zonderland in nieuwe clip Kensington

De Nederlandse turners Epke Zonderland, Casimir Schmidt en Bart Deurloo spelen een prominente rol in de nieuwe videoclip van Kensington. De band lanceerde de clip voor de single War vrijdagochtend bij Giel Beelen op 3FM en speelde het nummer live op de radio.

In de clip, die is opgenomen in Londen, is te zien hoe Epke samen met zijn teamgenoten van de Nederlandse turnploeg traint voor de Spelen van 2016 in Rio. Op de achtergrond is te horen hoe hij in 2012 goud wint op de Olympische Spelen, waarna het nummer van Kensington wordt ingezet. Aan het einde van de clip komt de O2, voorheen de Millennium Dome, in beeld waar Epke zijn gouden plak won.

Epke hoopt dat de clip bij kan dragen aan de bekendheid van zijn sport. "We vinden het gaaf dat we in de clip van de beste rockband van Nederland een rol mogen hebben. Het geeft ons ook de kans om de uitstraling en kracht van onze sport te laten zien en Nederland op die manier kennis met ons te laten maken. Muziek inspireert ons, geeft ons energie en we vinden het vooral leuk. We zijn er trots op."