Gamers willen aansluiting bij NOC*NSF

Voor fans van e-sports wereldwijd staat vandaag tot en met zondag een belangrijk evenement op de agenda, want vandaag begint in Zweden Dreamhack, een van de grootste e-sports toernooien ter wereld. Hoewel e-sports al jaren in de lift zit, lijkt het Nederland allemaal een beetje te zijn ontgaan. Volgens de Nederlandse e-sportbond  is dit dan ook hét moment om e-sports in Nederland van de grond te krijgen en daarvoor zoeken ze steun bij NOC*NSF, de sportkoepel voor alle georganiseerde sporten in Nederland.

NOC*NSF heeft er wel oren naar om de Nederlandse e-sportbond een lidmaatschap te verlenen. "Wij hebben ook denksporten zoals dammen en schaken. Maar ook darts. Daarbij denk je ook niet meteen echt aan sport." Maar voordat het zover is moet de Nederlandse e-sportsbond wel nog wat regelen. Zo moet er een beleidsplan gemaakt worden en moeten ze zich aansluiten bij SportAccord, de internationale federatie van alle Olympische en niet-Olympische sporten.

Hoewel e-sports in Nederland nog in de kinderschoenen staat, is Nederland zeker geen kleine naam op het gebied ervan. Koen "Koenzz" Schobbers won vorig jaar 1500 dollar bij het racespel Trackmania en uiteraard is er ook nog Manuel "Grubby" Schenkhuizen, een van de beste Warcraft III-spelers ter wereld. Ook zijn de Lage Landen op deze editie van Dreamhack vertegenwoordigd met onder andere Thijs "ThijsNL" Molendijk (Hearthstone) en WehSing "SingSing" Yuen (Dota 2). Voor de Belgen is er Michaël "Maverick" Looze (Hearthstone).

De te winnen prijzen tijdens Dreamhack zijn overigens geen kattenpis: de winnaar van Starcraft II gaat met maar liefst 75.000 dollar naar huis. Ook de prijzen die te verdienen zijn bij League of Legends en Counter Strike: Global Offensive (De eerste plaats voor beide spellen is goed voor 10.000 dollar) zijn geen kleine bedragen.  Mensen die geïnteresseerd zijn in Dreamhack kunnen live een stream volgen via Twitch.

Dreamhack
Gamers willen aansluiting bij NOC*NSF