Cricketer Hughes overleden na bal in gezicht

De Australische cricketinternational Phillip Hughes is overleden. Dat heeft Cricket Australia donderdag in een tweet gemeld. Hughes werd dinsdag in een ziekenhuis in Sydney met spoed geopereerd nadat hij tijdens een wedstrijd een bal in zijn gezicht had gekregen. De 25-jarige speler van South Australia liep hoofdletsel op.

Hughes, die een helm droeg, kon een bal van Sean Abbott niet ontwijken. De batsman wankelde even en viel daarna bewusteloos voorover op de pitch. Hulpverleners snelden toe en begonnen meteen met reanimeren. Na drie kwartier werd Hughes per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De competitiewedstrijd tussen South Australia en New South Wales werd na het incident gestaakt.

In het ziekenhuis werd Hughes geopereerd en in een kunstmatig coma gebracht waaruit hij niet meer zou ontwaken. Hij overleed enkele dagen voor zijn 26e verjaardag.

Sinds zijn debuut als 20-jarige speelde Hughes 26 testwedstrijden voor Australië. Ook kwam hij 25 keer voor zijn land uit in een eendaagse interland. In 2009 werd hij de jongste cricketer die twee centuries scoorde in een testmatch en in 2013 was hij de eerste Australische cricketer die bij zijn debuut in een eendaagse interland meer dan honderd runs scoorde.