Eva Mendes: wilde nachten als moeder

Actrice Eva Mendes dacht dat het op haar veertigste wel afgelopen was met de wilde nachten, maar niets is minder waar. Als kersverse moeder moet ze 's nachts volop aan de bak. "Ik heb een paar van mijn wildste nachten beleefd. Ik ben compleet uitgeput", zegt Eva, die in september een dochtertje kreeg met haar vriend Ryan Gosling.

Het in Cuba geboren model kan zich amper voorstellen hoe haar moeder het vroeger deed. "Ik kan niet geloven dat mijn moeder op haar 24e drie kinderen had van onder de vier jaar. Ze was op Cuba en helemaal alleen."

Volgens de actrice is het moederschap een eitje vergeleken met het leven als baby. "Alles kost de kleine Esmeralda moeite. Ik heb bijvoorbeeld voor het laatst overgegeven in de jaren negentig. Maar zij heeft al twee keer overgegeven sinds het begin van dit gesprek", zei ze in het eerste interview sinds haar zwangerschap tegen het magazine Violet Grey.

De kleine Esmeralda Amada, die inmiddels zes weken oud is, is deels vernoemd. Amada betekent geliefd in het Spaans en is de naam van een van Eva's grootmoeders. De naam Esmeralda hebben Ryan en Eva uit de roman De Klokkenluider van de Notre Dame uit 1831 van de Franse auteur Victor Hugo. Ze waren beiden gek op het Esmeralda-personage, een zigeunerin.

Eva en Ryan proberen hun dochtertje zoveel mogelijk buiten de pers te houden. "Ryan en ik proberen haar zo veel mogelijk privacy te geven, en mijn zwangerschap was meteen de eerste gelegenheid om dat te doen." Eva trok zichzelf tijdens de zwangerschap volledig terug uit het openbare leven zodat paparazzi haar groeiende buikje amper konden vastleggen.