Sebastian Vettel naar F1-team Ferrari

Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen zullen komend seizoen de line-up bij het Formule 1-team Ferrari gaan vormen. Vettel komt over van Red Bull Racing waarvoor hij tussen 2010 en 2013 viermaal op rij de wereldtitel wist te pakken. De 27-jarige Duitser, die voor drie jaar getekend heeft, is de opvolger van Fernando Alonso die waarschijnlijk naar McLaren gaat.

Ferrari-teambaas Marco Mattiacci: "Ferrari heeft het vertrouwen gesteld in de jongste viervoudig wereldkampioen in de historie van de Formule 1. In F1-termen is Sebastian Vettel een unieke combinatie van jeugdigheid en ervaring. Hij brengt het soort teamspirit mee dat van onschatbare waarde is om, samen met Kimi Räikkönen, de uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan om zo snel mogelijk weer vooraan te rijden. Samen met Sebastian zijn we hongerig naar overwinningen, waarbij we enthousiasme, een sterk arbeidsethos en vasthoudendheid tonen. Dit zijn elementen die alle leden van de Scuderia hebben om een nieuw winnend hoofdstuk in de historie van Ferrari te kunnen schrijven."

Vettel is blij dat zijn overgang naar Ferrari eindelijk rond is. "Een droom is uitgekomen. Als kind was Michael Schumacher in een rode auto mijn grootste idool en nu is het een grote eer voor mij om in een Ferrari te mogen rijden. Ik kreeg in 2008 bij mijn eerste overwinning op Monza een glimp van het Ferrari-gevoel mee, toen mijn auto voorzien was van een Ferrari-motor. De Scuderia heeft een grote historie in de sport en ik zal er alles aan gaan doen om het team weer vooraan mee te laten strijden."

Sebastian Vettel verruilt Red Bull Racing voor Ferrari (Pro Shots/Zuma Sports Wire)
Sebastian Vettel verruilt Red Bull Racing voor Ferrari (Pro Shots/Zuma Sports Wire)