Servië wint zonder Advocaat, Brazilië verslaat Oostenrijk

Het Nederlands elftal is al klaar, maar diverse nationale elftallen stonden vandaag nog tegenover elkaar om een oefenwedstrijd te spelen. FOK!sport doet een rondje langs de velden. 

Servië heeft de eerste interland zonder Dick Advocaat winnend afgesloten. Mede dankzij een treffer van AZ-middenvelder Nemaja Gudelj werd Griekenland met 0-2 verslagen. Bij Servië zat Radovan Curcic op de bank als interim-bondscoach. Hij volgde Dick Advocaat op die na 3-1 nederlaag tegen Denemarken opstapte. Radosav Petrovic opende de score voor Servië, waarna invaller Gudelj vlak voor tijd voor de 0-2 zorgde.

Mexico heeft vanavond een oefenduel in en tegen Wit-Rusland verloren. Het werd 3-2. De Mexicaanse formatie won vorige week nog de ArenA nog wel van het Nederlands elftal (3-2). Syarhey Kislyak, Mikalay Signevich en Pavel Nyakhaychyk tekende in Borisov voor de treffers van de thuisclub. Raul Jiménez zette Mexico tweemaal op voorsprong.

Mexico startte niet in de sterkste samenstelling. Jesús Corona had voor het eerst een basisplaats in de nationale ploeg. De aanvaller van FC Twente moest na 54 minuten ogenschijnlijk met een blessure naar de kant. Middenvelder Andrés Guardado van PSV viel na 65 minuten in.

Brazilië heeft de oefeninterland bij Oostenrijk nipt gewonnen. De Goddelijke Kanaries wonnen met 1-2. David Luiz na een uur gespeeld te hebben in Wenen de score. In de 75e minuut tekende Dragovic voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd zorgde Roberto Firmino voor de winnende treffer met een heerlijke knal van even buiten het strafschopgebied: 1-2.

In Azië werd er vanmiddag al gespeeld. Japan won met 2-1 van Australië, Thailand was met 2-0 te sterk voor Nieuw-Zeeland en Iran versloeg Zuid-Korea met 1-0. 

Vanavond staan er nog diverse krakers op het programma. Argentinië speelt tegen Portugal, Spanje neemt het op tegen Duitsland en de Schotten spelen thuis tegen Engeland.