Iraanse worstelkampioen (25) pleegt zelfmoord in cel

De Iraanse worstelaar Babak Ghorbani is overleden. Volgens berichten heeft hij in zijn cel een overdosis pillen genomen, waarna artsen niks meer voor hem konden doen. Ghorbani zat in de cel nadat hij in 2012 bij een ruzie met dodelijke afloop betrokken was.

Ghorbani was een groot talent in het Grieks-Romeins worstelen en werd in 2009 wereldkampioen bij de junioren in de klasse tot 84 kilogram. Een jaar later volgde zijn hoogtepunt, door in de klasse tot 96 kilogram eerst Aziatisch kampioen te worden en vervolgens het prestigieuze goud te pakken op de Asian Games. In 2011 vocht hij zijn laatste toernooi tijdens de Golden Grand Prix in Baku, waar hij de beste bleek.

In datzelfde jaar testte Ghorbani positief op anabole steroïden, wat het einde van zijn loopbaan en uiteindelijk zijn leven inluidde. In 2012 was hij met een aantal anderen aan het jagen in de bergen van Kermanshah, waarna een ruzie uitbrak. Daarbij viel een dode, Ghorbani werd aangeklaagd voor moord en belandde in de cel. De worstelaar werd slechts 25 jaar.

De finale van de klasse Grieks-Romaans tot 96 kilogram op de Asian Games 2010, met Ghorbani in het blauw (Bron: YouTube)