Robben over ophef: "Ben er klaar mee"

Arjen Robben vindt dat er nu wel genoeg is gezegd over de positie van Guus Hiddink bij Oranje. De buitenspeler wil gewoon voetballen. Het Nederlands elftal speelt zondag in de EK-kwalificatiereeks tegen Letland. Eerder stelde Hiddink dat hij zijn conclusies trekt en opstapt als er zondag niet wordt gewonnen. Robben heeft het wel gehad met alle ophef en verhalen die daarna in de media verschenen.

"Ik ben er klaar mee. Kom toch op. We moeten nu toch zoiets hebben van wat er ook gebeurt die wedstrijd gaan we winnen. Ongeacht tegen wie we spelen", sprak de speler van Bayern München tegen De Telegraaf. Oranje heeft drie punten uit drie duels, Letland staat op twee.

Robben hoopt wel dat de spelers zondag in de ArenA bij de les blijven. "Je moet er nu voor waken dat je jezelf geforceerd wil gaan bewijzen. Iedereen moet wel normaal blijven doen. Al zou je met 10-0 winnen, dan zijn daarmee de problemen nog niet verholpen."

"Deze wedstrijd moet gewonnen worden. Punt. Maar ook dan moet je nog wel kritisch blijven", aldus Robben, die het wel logisch vindt dat er veel kritiek op Oranje is. "Het Nederlands elftal is van iedereen. Iedereen heeft er een mening over, dat mag ook. Er zijn ook periodes geweest dat iedereen over Van Gaal heen viel."