VPRO: Britten snappen Sinterklaas niet

De VPRO heeft weer een berg belastingcentjes gespendeerd aan anti-Pietstemmingmakerij. Sunny Bergman, kennelijk filmmaakster, verkleedt zich als zwarte Piet en peilt de mening van Britten in Londen. Hiermee denkt ze blijkbaar aan te tonen dat Zwarte Piet racisme is. Ofzo.

Met die logica is elke blonde vrouw in Nederland een hoer. Laat haar maar eens rondlopen in een ISIS-kalifaat en voilá; de reacties die je wilt om je 'punt' te maken.

Het genante (niet vanwege vermeende slavernij, maar vanwege krampachtig racisme-roeperij) filmpje hieronder, waarin de mening van iemand die nooit van Sinterklaas gehoord heeft en niets weet van het feest en hoe het gevierd wordt als argument wordt neergezet tegen Zwarte Piet. Uberlinks acteur Russell Brand bemoeit zich er ook nog even tegenaan.

Typisch.

En onderstaande is in Engeland dan natuurlijk weer géén racisme (tnx laforest voor de link)

Update:


In een reportage van Powned waarbij na de uitspraak werd gepoogd subsidieslurper Quinsy Gario te interviewen bleek Sunny Bergsma ook aanwezig, om toch vooral de kwetsbare minderheid genaamd Quinsy te beschermen. Spreken uit zijn naam, de doorgang blokkeren voor de journalist zodat hij de hulpeloos ogende Gario niet kon bereiken en vooral heel veel verontwaardigd booskijken in de camera.

De 'documentaire' wordt 1 december uitgezonden bij de VPRO, maar gebaseerd op de houding in deze reportage (en natuurlijk het stukje met de zeer verontwaardigde Britten hierboven) kunnen we de insteek van het flutfilmpje al wel inschatten denk ik. En naar dat soort figuren gaan onze belastingcenten. Gottegottegot.