Zweed wint tien miljoen op pokertoernooi

De Zweed Martin Jacobson is tien miljoen dollar rijker (acht miljoen euro) na zijn zege dinsdag in de finale van de World Series of Poker in Las Vegas. Jacobson toonde in de winnende ronde drie tienen en versloeg daarmee zijn tegenstander, die daar slechts twee negens tegenover kon stellen. De Nederlander Jorryt van Hoof werd derde.

Aan de finale van het onderdeel Texas Hold 'em deden tien pokeraars mee. Na zestien uur spelen verspreid over twee dagen waren er nog twee spelers over. De voorrondes van het toernooi waren al in de zomer afgewerkt. In totaal hadden 6700 spelers zich voor het toernooi ingeschreven.

Het was voor het eerst dat de 27-jarige Jacobson een groot pokertoernooi op zijn naam kon schrijven. De Zweed leerde de finesses van het spel vooral op internet.

Van Hoof (31) werd derde op het toernooi. Hij begon goed aan de finale, maar kon zijn voorsprong op zijn tegenstanders niet vasthouden. Door zijn derde plek mag hij bijna vier miljoen euro aan prijzengeld op zijn rekening bijschrijven.