Ruim 1,4 miljoen euro binnen op Giro555

In de strijd tegen ebola is op Giro555 in vijf dagen tijd ruim 1,4 miljoen euro binnengekomen. Dat blijkt uit een eerste tussenstand die de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) dinsdag bekend heeft gemaakt. Die roept tevens de week van 23 tot 28 november uit tot nationale actieweek.

"Het is mooi om te ervaren hoe Nederland in actie komt voor de ebolaramp. Dit is een prachtig begin. Nederland laat weer zien zeer betrokken te zijn bij de ellende van mensen ver weg", zegt actievoorzitter Henri van Eeghen. De SHO opende 5 november Giro555 onder de naam Stop de ebolaramp.

Voor de speciale actieweek die er nu komt, wordt iedereen opgeroepen in actie te komen voor de slachtoffers van de ebolaramp. "We streven naar een bedrag van vijftien miljoen euro om direct hulp te kunnen verlenen aan de slachtoffers van ebola", aldus Van Eeghen.

Inmiddels worden in Europa en in andere delen van de wereld steeds meer acties gestart, zoals in onder meer Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en Canada. Ook grote internetbedrijven als Google en Facebook doen mee. Daarnaast maakten singer-songwriter Bob Geldof en de Schotse zanger Midge Ure maandag bekend om in de strijd tegen ebola de oude kersthit Do they know it's Christmas van stal te halen.