'Wk 2022 niet in Qatar'

Er is een kans dat het wereldkampioenschap voetbal in 2022 toch niet in het dictatoriale staatje Qatar gehouden wordt. Sepp Blatter, de bijna feodale heerser van de FIFA heeft zich dat tijdens een etentje met Noorse voetbalofficials laten ontvallen.

De reden hiervoor zijn niet de extreme hitte, de vele doden die vallen tijdens de bouw van de stadions, de slechte werkomstandigheden van de slaven werknemers of de structurele schending van de mensenrechten. Volgens de Zwitser steunt het emiraat de IS en dat is zelfs naar FIFA-standaarden blijkbaar te gortig.

"Die Arabieren zijn arrogant", vertelde de ervaringsdeskundige tijdens het diner. "Ze geloven dat ze zich met hun vele geld alles kunnen veroorloven". Daarna kwam de wellicht ietwat aangeschoten machthebber met de mededeling dat het WK in 2022 niet in Qatar gehouden zal worden.

De FIFA ontkent het verhaal in alle talen. Volgens een praatpop van de wereldvoetbalbond is er in Noorwegen inderdaad gesproken over het WK 2022, maar ging het gesprek voornamelijk over de speeldata.

Het toernooi staat al ter discussie, niet vanwege eerdergenoemde misstanden, maar omdat het in juni en juli stomweg veel te warm is om in het land te voetballen.