One Direction is grote winnaar MTV EMA

One Direction was zondagavond de grote winnaar tijdens de MTV EMA. De boyband wist drie muziekprijzen in de wacht te slepen. Zo gingen de zangers, die niet bij de prijzenregen in Glasgow aanwezig waren, naar huis met de awards voor Biggest Fans, Best Pop en Best Live.

Katy Perry maakte voorafgaand aan de show de meeste kans om met een beeldje naar huis te gaan. De zangeres verzilverde echter maar twee van haar zes nominaties. Ook Ariana Grande en 5 Seconds of Summer sleepten twee beeldjes in de wacht.

Hardwell en Afrojack waren de enige genomineerde Nederlanders. Beide dj's maakten kans op de prijzen voor Best Electronic en Best World Stage Performance maar zagen die naar respectievelijk Calvin Harris en Enrique Iglesias gaan.

Ozzy Osbourne werd uitgeroepen tot Global Icon. De rocker kreeg de oeuvreprijs uit handen van Slash. "Goed om hier te zijn. Bedankt", zei Osbourne nadat hij het beeldje had aangenomen.

De 21e uitreiking van de Europese muziekprijzen werd aan elkaar gepraat door Nicki Minaj. Onder anderen U2, Enrique Iglesias, Alicia Keys, Ed Sheeran en Ariana Grande beklommen het podium.