Churchill wilde Kremlin nuken

Als het aan Winston Churchill had gelegen, dan zou in 1947 van het Kremlin in Moskou een parkeerterrein gemaakt zijn. De Britse staatsman heeft er namelijk bij de Verenigde Staten op aangedrongen om een nucleaire aanval op Rusland in te zetten, teneinde de Koude Oorlog te winnen. Dit blijkt uit pas vrijgegeven documenten van de FBI.

Volgens de man, wiens stem te horen is op Aces High van Iron Maiden, was een preventieve aanval het enige middel om te voorkomen dat de communisten het vrije westen zouden veroveren. De Russen zouden daarna geen probleem meer vormen voor de wereldvrede.

Rusland had in 1947 nog geen antwoord gehad op een eventuele aanval. Pas twee jaar later lukte het de Sovjets om zelf een nucleair wapen in elkaar te knutselen.

Churchill was een van de eerste die het rode gevaar onderkende en gaf in Fulton, Missouri een beroemde speech waarin hij het idee opperde om een 'ijzeren gordijn' dwars door Europa te hangen. Voormalig strijdmakker Stalin verstevigde destijds zijn greep op het oosten van Europa.